De ce cornulete? Pentru ca nu necesita nici efort foarte mare pentru a le face si nici costuri ridicate pentru ingrediente, pentru ca inevitabil ne starneste amintiri dulci din trecut, pentru ca putem alege reteta pentru aluat care ne convine mai mult, in functie de gusturi si de ce avem prin frigider, pentru ca tuturor ne plac cornuletele.
Ingrediente:
500 g faina, 300 ml untdelemn, 200 ml bors, 40 g drojdie, 1 lingurita sare, 50 g zahar, coaja rasa de la 1/4 lamaie, zahar vanilat.
Se incorporeaza toate ingredientele, se framanta aluatul si se lasa sa creasca timp de 30 min. Se imparte aluatul in portii de marimea unor mere. Se ia cate o bucata, se intinde in forma rotunda, de marimea unei farfurii intinse. Aceasta se taie cu cutitul, trecut prin faina, in jumatate, apoi in sferturi si fiecare sfert in triunghiuri. La baza fiecarui triunghi se pune cate o bucatica de rahat, gem amestecat cu nuci sau miez de nuca si apoi triunghiurile se ruleaza de la baza spre virf, obtinandu-se cornulete. Se asaza in tava neunsa, cu distanta de un deget intre ele si se lasa sa creasca 12 - 15 minute. Se coc apoi la foc mijlociu, 20 - 25 min, pana cand se rumenesc putin.
Ingrediente:
5oo gr faina, 1/2 pachet de unt, 8-10 linguri de smantana, un ou, 1 lingura untdelem, 1/2 pachetel de drojdie, 1/4 coaja rasa de lamaie, un zahar vanilat.
5oo gr faina, 1/2 pachet de unt, 8-10 linguri de smantana, un ou, 1 lingura untdelem, 1/2 pachetel de drojdie, 1/4 coaja rasa de lamaie, un zahar vanilat.
Ingrediente:
250 gr. untura (sau unt), 250 gr. de smantana, un ou, 1/2 pachetel de drojdie, 1/4 coaja rasa de lamaie, faina cat cuprinde, un zahar vanilat.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu